Σημαντική η συνάντηση Μητσοτάκη – Λαγκάρντ σήμερα στη Φρανκφούρτη

Με τη νέα πρόεδρο της της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει συνάντηση σήμερα στη Φρανκφούρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι σειρά θεμάτων, όπως η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο προϋπολογισμός του 2020, που ψηφίζεται αύριο Τετάρτη στη Βουλή, η προοπτική μείωσης από τον επόμενο χρόνο του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων και το τραπεζικό σύστημα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:15 (ώρα Ελλάδος) στη Φρανκφούρτη, με αφορμή το δείπνο προς τιμήν του Μπενουά Κερέ που αποχωρεί από το ΔΣ της ΕΚΤ. Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός πολιτικός που έχει προσκληθεί στο δείπνο, καθώς διατηρεί προσωπική σχέση με τον κ. Κερέ, ενώ τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αρμόδιος για τις τράπεζες υφυπουργός Γιώργος Ζαβός.

Γνωρίζει η Λαγκάρντ τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση επενδύει στην παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι της ΕΚΤ, καθώς η ίδια από την προηγούμενη θέση της ως γενική διευθύντρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπήρξε υπέρμαχος της χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων, συστήνοντας πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ, αντί για 3,5% που προβλέπεται σήμερα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυρία Λαγκάρντ ανέφερε ότι γνωρίζει πολύ καλά τις εξελίξεις στην Ελλάδα από την προηγούμενη θητεία της στο ΔΝΤ και είναι εντυπωσιασμένη από την πρόοδο που έχει σημειώσει τόσο στη δημοσιονομική της θέση, όσο και στο μέτωπο της ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα