Σημαντική εξέλιξη: Ρωσικά αεροπλάνα καταδίωξαν τουρκικά

Κάτι συμβαίνει ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία στο μέτωπο της Συρίας. Υστερα από το βομβαρδισμό της στρατιωτικής φάλαγγας, ένα νέο επεισόδιο έλαβε χώρα. Αεροπλάνα της Ρωσίας Su-35 καταδίωξαν και αναχαίτισαν δύο τουρκικά F-16 τα οποία πετούσαν πάνω από την επαρχία του Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο defencepoint.gr που επικαλείται πληροφορίες από ρωσικό μέσο, τα ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα έδιωξαν τα τουρκικά τα οποία είχαν εισέλθει 40 χιλιόμετρα περίπου στο συριακό εναέριο χώρο.

Αναφέρει επίσης τα δύο ρωσικά Su-35 πετούσαν πάνω από την πόλη Χαν Σεϊκχούν όταν τα συριακά στρατεύματα εισέβαλαν και την πήραν από τα χέρια των τζιχαντιστών σήμερα Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου είχε απειλήσει τα συριακά στρατεύματα με σύρραξη.

Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν τους αναλυτές σε ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα. Δεν αποκλείεται η Τουρκία να επιτεθεί για να πλήξει το συριακό στρατό στο Χαν Σεϊκχούν. Κι΄ αυτό γιατί αλλιώς οι αντάρτες που πρόσκεινται στην Αγκυρα κινδυνεύουν να περικυκλωθούν και να αφανιστούν.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσουν οι Ρώσοι οι οποίοι υποστηρίζουν σθεναρά τον Ασαντ.

Σχετικά Νέα