Σιγκαπούρη: Στους εμβολιασμένους με Moderna οι λιγότεροι θάνατοι, σε εκείνους με Sinovac οι περισσότεροι

Οι λιγότεροι θάνατοι από Covid-19 στη Σιγκαπούρη κατεγράφησαν μεταξύ των ανθρώπων που είχαν πραγματοποιήσει το εμβόλιο της Moderna και οι περισσότεροι μεταξύ εκείνων που είχαν δεχθεί το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε στο κοινοβούλιο της πόλης-κράτους ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ong Ye Kung.

Από τους 802 ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού στη Σιγκαπούρη μέσα στο 2021, 555 ή περίπου το 70% δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, τόνισε.

Η χώρα διαπίστωσε 11 θανάτους ανά 100.000 ανθρώπους μεταξύ όσων είχαν πραγματοποιήσει το εμβόλιο της Sinovac έναντι 7,8 θανάτων για όσους έλαβαν το εμβόλιο της Sinopharm. Ο αριθμός μειώνεται ακόμη περισσότερο, στους 6,2 θανάτους για όσους πραγματοποίησαν το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech και μόλις στον 1 θάνατο ανά 100.000 ανθρώπους για όσους έλαβαν το εμβόλιο της Moderna, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Μολονότι ο Ong σημείωσε ότι το δείγμα ήταν μικρό και δεν έλαβε υπ’ όψιν στοιχεία ηλικίας και χρόνου στον οποίο έγινε το εμβόλιο, οι διαπιστώσεις των αρχών της Σιγκαπούρης αναμένεται να ενισχύσουν τη δυσπιστία έναντι της αποτελεσματικότητας των κινεζικών εμβολίων των Sinovac και Sinopharm, με το Sinovac να θεωρείται ήδη, μετά από εργαστηριακές μελέτες, ότι δεν καλύπτει την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρόν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα