Σήφης Βαλυράκης: «Τον δολοφόνησαν, είναι πια φανερό», λέει η γυναίκα του

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο σύζυγός της, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης, δολοφονήθηκε.

Και μιλώντας σε δύο κυριακάτικες εφημερίδες (Πρώτο Θέμα και Real News) εκφράζει την ελπίδα να βρεθούν οι δολοφόνοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, δεδομένου ότι το πόρισμα αναφέρει ότι υπάρχουν λοιπές κακώσεις στο θύμα που δεν προέρχονται από την προπέλα, αλλά από άλλα όργανα, τα οποία απομένει να βρεθούν.

Η συγκεκριμένη έκθεση συνηγορεί σαφώς με τη βεβαιότητα την οποία εξαρχής είχε διατυπώσει η οικογένεια του εκλιπόντος, σύμφωνα με την οποία ο θάνατός του δεν προέκυψε από απλό επεισόδιο αυτοτραυματισμού, αλλά ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Εξάλλου, το σενάριο της ανθρωποκτονίας είχε κρίνει ως επικρατέστερο και ο ειδικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος που είχε προσλάβει η οικογένεια.

Από την αρχή είχε πει ότι ήταν πολύ δύσκολος έως αδύνατος ο θανάσιμος τραυματισμός του από την προπέλα του δικού του σκάφους.

Υποστήριξε δημοσίως ότι για να είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα έπρεπε ο άτυχος άνδρας να κάθεται στην πλώρη του σκάφους του, κάτι που δεν προέκυπτε από τα στοιχεία.

Και εκτίμησε ότι κάτι βίαιο, που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει, τον έριξε στη θάλασσα εκείνο το μοιραίο για τη ζωή του κυριακάτικο μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου.

«Ο Σήφης πάλεψε για τη ζωή του», αναφέρει η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου. «Τον χτύπησαν άγρια. Η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαιώνει αυτό που φωνάζαμε από την αρχή. Τον δολοφόνησαν! Δεν έπεσε μόνος του στη θάλασσα. Να βρουν τους δράστες και να πληρώσουν για το έγκλημά τους…», συνεχίζει η σύζυγός του.

Το χρονικό
Το βράδυ της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2021 στην περιοχή Πεζονήσι της Ερέτριας ο πρώην υπουργός είχε βγει για ψαροντούφεκο με το μικρό του φουσκωτό, με αυτόπτη μάρτυρα να περιγράφει τον άγριο τσακωμό που είχε νωρίτερα ο 77χρονος πολιτικός με καπετάνιο αλιευτικού σκάφους, ο οποίος ακόμη δεν έχει εντοπιστεί…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ αρχικά στις καταθέσεις τους στο Λιμεναρχείο Ερέτριας οι επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής είχαν αναφέρει ότι δεν είχαν βγει για ψάρεμα εκείνη την ημέρα, στη συνέχεια οπτικό υλικό από κάμερες αποκάλυψε ότι τουλάχιστον τρεις από αυτούς είχαν βγει εκτός λιμένα

Στην έκθεση της κυρίας Σπηλιοπούλου γίνεται αναλυτική περιγραφή των κακώσεων και των τραυμάτων που διαπιστώθηκαν στην κεφαλή, στον τράχηλο, στον κορμό, στα άνω άκρα (αριστερός αγκώνας, παλαμιαία επιφάνεια αριστερής άκρας χειρός) και στα κάτω άκρα.

Στο ερώτημα «πώς επήλθε ο θάνατος», το πόρισμα αναφέρει πως «η αρχική αιτία θανάτου είναι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η διατομή των αγγείων του τραχήλου (αριστερά).

Αν δεν είχαν προκληθεί οι κακώσεις, ο θάνατος δεν θα επήρχετο από πνιγμό. Το μόνο βέβαιο συμπέρασμα είναι ότι το άτομο βρέθηκε στο νερό ζωντανό και με τις εισπνευστικές κινήσεις εισρόφησε θαλάσσιο ύδωρ».

Εκείνο που προβληματίζει τόσο την οικογένεια του όσο και την αστυνομία είναι το αν οι τυχόςν δολοφόμοι του είχαν προηγούμενα μαζί του ή εάν απλά η δολοφονία του ήταν αποτέλεσμα ενός καβγά της στιγμής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα