

Οι κινεζικές επιχειρήσεις θα πρέπει να επιδείξουν περισσότερο πατριωτισμό, αλλά και να ενισχύσουν την ικανότητά τους για επέκταση στο εξωτερικό, καθώς η χώρα παλεύει για να αντισταθμίσει τις οικονομικές απώλειες που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας έως τώρα, καθώς και οι προσπάθειες ελέγχου της επιδημίας έχουν αποδειχθεί καλύτερες από το αναμενόμενο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Ο Σι Τζινπίνγκ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα έχει στόχο για το τρέχον έτος έναν καλό ρυθμό ανάπτυξης, προνοητικότερη δημοσιονομική πολιτική, συνετή και πιο ευέλικτη νομισματική πολιτική και πιο στοχευμένες και έγκαιρες μακροοικονομικές πολιτικές. Οι αρχές θα συνεχίσουν επίσης τις περικοπές φόρων, διοικητικών τελών, ενοικίων και επιτοκίων προς όφελος των επιχειρήσεων.
Η οικονομία επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης το β΄ τρίμηνο έπειτα από βαθιά ύφεση στην αρχή του έτους, αλλά η αναπάντεχη μείωση της εγχώριας κατανάλωσης τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης πολιτικής στήριξης για την ενίσχυση της οικονομίας μετά το σοκ της κρίσης.
Αντιμέτωπο με τον αυξανόμενο προστατευτισμό, την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και την συρρίκνωση της ζήτησης παγκοσμίως, το Πεκίνο σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την τεράστια εγχώρια αγορά του.
Η Κίνα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ακολουθώντας την ιστορική τάση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κατανοήσουν τους διεθνείς κανόνες και να αποκρούσουν τους κινδύνους στις διεθνείς αγορές, κατέληξε ο Κινέζος πρόεδρος.
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντοκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.