Σι Τζινπίνγκ: Να δείξουμε ενότητα απέναντι στον ιό

ΟΚινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε δηλώσεις του κάλεσε τον κόσμο να καταβάλει περισσότερη προσπάθεια και να δείξει ενότητα καθώς η χώρα εισέρχεται σε μια «νέα φάση» για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του, ο Σι ανέφερε ότι η Κίνα έχει ξεπεράσει άνευ προηγουμένου δυσκολίες και προκλήσεις στη μάχη κατά του COVID-19 και ότι οι πολιτικές της «βελτιστοποιήθηκαν» όταν το απαιτούσε η κατάσταση και ο χρόνος.

«Από το ξέσπασμα της επιδημίας… η πλειοψηφία των στελεχών, ιδιαίτερα του ιατρικού προσωπικού, οι εργαζόμενοι στη βάση αντιμετώπισαν με θάρρος τις κακουχίες και επέμειναν με θάρρος», τόνισε ο Σι.

«Προς το παρόν, η πρόληψη και ο έλεγχος της επιδημίας μπαίνει σε μια νέα φάση, όλοι επιμένουν και εργάζονται σκληρά, και η αυγή είναι μπροστά. Ας δουλέψουμε πιο σκληρά, επιμονή σημαίνει νίκη και ενότητα σημαίνει νίκη», πρόσθεσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Η Κίνα άλλαξε την πολιτική της όσον αφορά τον κορονοϊό και αυτή η αλλαγή οδήγησε σε ένα κύμα μολύνσεων σε ολόκληρη τη χώρα, με τη Βρετανία και τη Γαλλία να γίνονται οι τελευταίες χώρες που επιβάλλουν περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Είχαν προηγηθεί άνευ προηγουμένου δημόσιες διαμαρτυρίες για την πολιτική που υποστήριζε ο Σι, σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη εκδήλωση δημόσιας περιφρόνησης στη δεκαετή προεδρία του Κινέζου πρόεδρου.