

Η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 12/06 ότι οι δυνάμεις της εμπλέκονται σε σφοδρές μάχες σε θερμά σημεία στην γραμμή του μετώπου, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Κιέβου ότι έχει σημειώσει τα πρώτα κέρδη του στην ανακατάληψη εδαφών από τη Ρωσία στο πλαίσιο της αντεπίθεσής του.
Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ ανήρτησε σήμερα φωτογραφία στην οποία φαίνονται στρατιώτες να υψώνουν την ουκρανική σημαία στο, όπως δήλωσε, χωριό Στοροζέβε στο Ντονέτσκ, και ευχαρίστησε ταξιαρχία πεζοναυτών για την απελευθέρωσή του.
Ρώσοι αξιωματούχοι δεν έχουν ως τώρα σχολιάσει σχετικά.
Κάποιοι Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ σημείωσαν ότι ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τα Μπλαχοντάτνε και Νεσκούσνε, οι μάχες για την Μακαρίβκα συνεχίζονται.
Και οι δύο πλευρές έχουν ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις τους προκάλεσαν βαρειές απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό στον αντίπαλό τους την περασμένη εβδομάδα όταν άρχισε να διαμορφώνεται η αντεπίθεση της Ουκρανίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ουκρανία απέτυχε να σπάσει τις ρωσικές γραμμές άμυνας, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε αρκετά κύρια άρματα μάχης Leopard και λοιπό εξοπλισμό που έλαβε η Ουκρανία από τη Δύση.
Ο ουκρανικός στρατός από την άλλη, ενώ τήρησε ως επί το πλείστον σιγή την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά την αντεπίθεσή του, ανέφερε επιτυχίες στο πεδίο των μαχών.
«Την περασμένη εβδομάδα στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ, οι Ρώσοι εισβολείς υπέστησαν σημαντικές απώλειες», αναφέρει επίσης σήμερα το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε ανακοίνωσή του.
Ο περιφερειάρχης της Ντονέτσκ στην Ουκρανία ανακοίνωσε παράλληλα ότι ένας άμαχος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν από ρωσικά πυρά στην περιοχή της Αβντιίβκα την Κυριακή.
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρεζνίκοφ δήλωσε ότι το Κίεβο θέλει να συζητήσει λεπτομέρεις του «συνασπισμού αεροσκαφών» με τους συμμάχους του κατά τη διάρκεια της επόμενης συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανική Άμυνα στις 15 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνει έκκληση εδώ και καιρό για αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16, λέγοντας ότι η απόκτήση τους με Ουκρανούς πιλότους θα έστελνε ένα σαφές μήνυμα από τον κόσμο ότι η εισβολή της Ρωσίας θα καταλήξει σε ήττα.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Θέλω να μιλήσω με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News,.
Ουρουγουάη: Πέπε και Λουσία, ένα ζευγάρι ανταρτών αγγέλων της δημοκρατίας
Ο Ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα και η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι ερωτεύτηκαν.
Νεκροί εννέα μετανάστες που τελούσαν υπό κράτηση στις ΗΠΑ
Εννέα μετανάστες πέθαναν ενώ τελούσαν υπό κράτηση στις ΗΠΑ αφότου επέστρεψε στην εξουσία ο.
Ουρουγουάη: Ο Χοσέ Μουχίκα και η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι έζησαν μια ζωή γεμάτη αγώνες
Ο Ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα κι η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι ερωτεύτηκαν.