Σφήνα BlacRock στο σχέδιο σωτηρίας της Credit Suisse

Η BlackRock επεξεργάζεται ανταγωνιστική προσφορά για την εξαγορά της Credit Suisse, με στόχο να υπερκεράσει το σχέδιο άμεσης απόκτησης της προβληματικής τράπεζας από τη UBS, το οποίο έλαβε και τις «ευλογίες» της ελβετικής κεντρικής τράπεζας, είπαν αρκετοί άνθρωποι με γνώση του θέματος στους Financial Times.

Ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός αξιολογεί μια σειρά από επιλογές και συνεργάζεται με άλλους επενδυτές, ενώ ενδέχεται να υποβάλλει προσφορά μόνο για τμήματα της τράπεζας και όχι για το σύνολο του ενεργητικού, ανέφεραν άτομα που ενημερώθηκαν για το θέμα.

Η BlackRock κοινοποίησε την πρόθεσή της στην Credit Suisse, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την UBS σχετικά με μια συναλλαγή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη ή μερική εξαγορά της προβληματικής ελβετικής τράπεζας.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, δεν υπάρχει κλεισμένη συμφωνία ή κάποια εγγύηση ότι θα υπάρξει deal, το οποίο θα πρέπει να υπερβεί και σημαντικά ρυθμιστικά εμπόδια σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο Λάρι Φινκ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, επεξεργάζεται προσωπικά την προσφορά για την ελβετική τράπεζα. Σημειώνεται ότι ο Φινκ εργαζόταν στην First Boston, το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse.

Η BlackRock είναι εδώ και καιρό ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse, έχοντας πραγματοποιήσει πολλές συναλλαγές στα ομόλογα, τονίζουν οι FT. Μια ενδεχόμενη συμφωνία, ειδικά για τον αμερικανικό βραχίονα της Credit Suisse, θα ενισχύσει σημαντικά τις συναλλαγές της αμερικανικής τράπεζας, δήλωσε μια από τις πηγές των FT.

Οι FT ανέφεραν την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας και η ρυθμιστική αρχή Finma ενορχηστρώνουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Credit Suisse και της UBS σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα της χώρας. Η παρέμβασή τους ήρθε λίγες μέρες αφότου η κεντρική τράπεζα αναγκάστηκε να παράσχει έκτακτη πιστωτική γραμμή 50 δισ. SFr (54 δισ. $) στην Credit Suisse.

Ωστόσο, αυτή η υποστήριξη απέτυχε να σταματήσει τη διολίσθηση της μετοχής της τράπεζας, η οποία έπεσε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, αφού ο μεγαλύτερος επενδυτής της απέκλεισε το ενδεχόμενο παροχής άλλων κεφαλαίων και η διοίκησή της παραδέχτηκε ότι συνέχιζε να υποφέρει από φυγή πελατών στο τμήμα wealth management.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα