

Η Σερβία και η Βόρεια Μακεδονία υπέγραψαν στο Βελιγράδι μνημόνιο συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου που συνδέει τις δύο χώρες.
Το μνημόνιο που υπεγράφη από τους υπουργούς υποδομών της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας Γκόραν Βέσιτς και Μπλάγκογιε Μποτσβάρσκι αφορά την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου ταχείας κυκλοφορίας από την πόλη Νις έως την πόλη των Σκοπίων.
Η γραμμή αυτή έχει μήκος 185 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 135 βρίσκονται στο έδαφος της Σερβίας. Οι δύο χώρες συμφώνησαν να απευθυνθούν από κοινού στην ΕΕ ώστε να εξασφαλιστούν πόροι για την υλοποίηση του έργου.
Η υπογραφή του μνημονίου έγινε παρουσία της πρωθυπουργού της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς και του ομολόγου της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεβσκι.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Σουδάν: Δέκα νεκροί από πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών στην πόλη Ομντουρμάν
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), σε πόλεμο με τις σουδανικές.
Επιθέσεις τζιχαντιστών στη βόρεια Μοζαμβίκη με αρκετούς νεκρούς
Χωρικοί σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους εξαιτίας επιθέσεων στη.
Χούθι: Νέα επίθεση κατά αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι διεξήγαγαν νέα επίθεση, την τρίτη κατά.
Υεμένη: Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για 3η επίθεση εναντίον αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι διεξήγαγαν νέα επίθεση, την τρίτη κατά.