

Η Τουρκία ανέλαβε σήμερα την διοίκηση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο (KFOR) και ο υποστράτηγος Οζκάν Ουλουτάς παρέλαβε καθήκοντα από τον απερχόμενο Ιταλό διοικητή στρατηγό ‘Αντζελο Μικέλε Ριστούτσα σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πρίστινα.
Η στρατιωτική δύναμη της KFOR αριθμεί 4.511 μέλη, τα όποια προέρχονται από 21 χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ και έξι χώρες εκτός της βορειοατλαντικής συμμαχίας. Μετά τα ένοπλα επεισόδια στο βόρειο Κόσοβο στις 24 Σεπτεμβρίου, η διοίκηση του ΝΑΤΟ αποφάσισε την αύξηση της δύναμης με την αποστολή περίπου 600 στρατιωτών από την Βρετανία, την Ρουμανία και την Γερμανία.
Η Τουρκία αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη σε αριθμό στρατιωτών στην KFOR με 780 μέλη, μετά την Ιταλία η οποία συμμετέχει με 852 στρατιώτες.
Η αποστολή της διεθνούς στρατιωτικής ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το 1999, μετά τον τερματισμό των νατοϊκών βομβαρδισμών κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει απόψε σκοτεινός
Σκοτεινός θα παραμείνει το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.25) ο Πύργος του Άιφελ.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος Κλάους Σβαμπ
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου.
Η OpenAI επενδύει για πρώτη φορά στην κυβερνοασφάλεια
Ηδημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη έχει διευρύνει σημαντικά τη «φαρέτρα» των εργαλείων που διαθέτουν οι χάκερ,.
Ερευνα DW: Ενα νεφρό για μια χούφτα δολάρια
Ο είκοσι δύο ετών Άμον Κιπρούτο Μέλυ σκέφτηκε ότι πουλώντας το νεφρό του, θα.