

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στον δήμο Βελιγραδίου πραγματοποιείται έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Εφορευτική Επιτροπής.
Οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το κτήριο και φωνάζουν συνθήματα ζητώντας να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην πρωτεύουσα.
Οι ηγέτες του συνασπισμού «Η Σερβία ενάντια στη βία» εισήλθαν στο κτήριο της εφορευτικής επιτροπής και παρέδωσαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έγιναν σοβαρές παρατυπίες κατά την εκλογική διαδικασία. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι την Κυριακή των εκλογών έφτασαν οργανωμένα με λεωφορεία 40.000 ψηφοφόροι από την Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας και ψήφισαν στο Βελιγράδι χωρίς να είναι δημότες. Δύο από τους ηγέτες του συνασπισμού «Η Σερβία ενάντια στη βία» η Μαρινίκα Τέπιτς και ο Μίροσλαβ ‘Αλεξιτς, οι οποίοι βρίσκονται εντός του κτηρίου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ξεκίνησαν απεργία πείνας μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα της αντιπολίτευσης για επανάληψη των εκλογών.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε στην δημόσαι τηλεόραση – RTS ότι μικρός αριθμός πολιτών της Βοσνίας ψήφισαν στις εκλογές στη Σερβία. Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι πρόκειται για ψηφοφόρους που έχουν διπλή υπηκοότητα και επέλεξαν να έρθουν στο Βελιγράδι για να ψηφίσουν και όχι στο προξενείο στην Μπάνια Λούκα.
Σχετικά Νέα
Πλήθη πιστών συρρέουν ήδη στο Βατικανό – Οι ιταλικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Χιλιάδες πιστοί από την Ιταλία και όλο τον καθολικό κόσμο συρρέουν ήδη στην Ρώμη.
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.
Αγνοείται κολυμβητής στο Ισραήλ μετά από σπάνια επίθεση καρχαρία: «Είδα αίμα και ακούστηκαν κραυγές»
Ένας κολυμβητής αγνοείται μετά από μια σπάνια επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ χθες, Δευτέρα. Το.
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.