Σέρρες: Μια ανάσα από το lockdown – 13 κρούσματα σε γηροκομείο, 7 ηλικιωμένοι στο ΑΧΕΠΑ

Όλο και πιο κοντά στο «κόκκινο» οι Σέρρες. Μετά τα 49 κρούσματα της Κυριακής (25.10.2020) εντοπίστηκαν κι άλλα 13 σε γηροκομείο της πόλης!

Ο συναγερμός έχει ηχήσει εδώ και πολλές μέρες στις Σέρρες, όπου το Σαββατοκύριακο βρέθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για να έχει συσκέψεις με τοπικούς φορείς.

Αφού αποφασίστηκαν νέα έκτακτα μέτρα εξαιτίας των 49 κρουσμάτων στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, 11 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστές συρροές και 11 είχαν αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ήρθε η είδηση πως σε γηροκομείο στις Σέρρες έχουν εντοπιστεί θετικοί εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι!

 

Πρόκειται για 13 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Κωστοπούλειο Στέγη, στις Σέρρες.

Σύμφωνα με το Επιλογές TV, τις προηγούμενες ημέρες ύστερα από τεστ που έγιναν στο προσωπικό, βεβαιώθηκαν έξι άτομα θετικά στον κορονοϊό. Ακολούθησαν τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στην μονάδα και βρέθηκαν επτά απ’ αυτούς θετικοί στον ιό.

Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (σ.σ. είναι νοσοκομείο αναφοράς) και αυτό έγινε για προληπτικούς λόγους, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Το βράδυ της Κυριακής (25.10.2020), ο δήμος Σερρών ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν σε νέα σύσκεψη. Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

-Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

-Αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

-Αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ.

-Αναστολή των τμημάτων της Σχολής Χορού και της Γυμναστικής Ενηλίκων της ΚΕΔΗΣ.

Επιπλέον, στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

-Προμήθεια 8 πυλών ακριβούς μέτρησης θερμοκρασίας, προκειμένου να εγκατασταθούν στις εισόδους του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών χώρων.

-Προμήθεια 6.500 υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές και καθηγητές σε πρώτη φάση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

-Ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων για κοινωνικές δράσεις.

-Σχεδιασμός πλέγματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το ΔΗΠΕΘΕ, την Κ.Ε.ΔΗ.Σ και τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Σερρών.

-Καμπάνια ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

-Καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών.

-Ενίσχυση της Αστυνομίας με το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.

Σημειώνεται ότι η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα παραμείνει στις Σέρρες όλη την εβδομάδα, ώστε να συνεχίσει τη διενέργεια δωρεάν γρήγορων ελέγχων για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Σχετικά Νέα