Σεραφείμ: Πολιτική η δίωξη του Αμβρόσιου

Για «πολιτική δίωξη» σε βάρος του μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου, και για «καθεστωτική αντίληψη» σε βάρος του Παναγιώτη Κορουμπλή έκανε λόγο το Σάββατο σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Μιλώντας και με την ιδιότητα του μάρτυρα υπεράσπισης του μητροπολίτη Αιγιαλείας, ανέφερε ότι η κατηγορία για υποκίνηση μίσους που αντιμετωπίζει δεν στοιχειοθετείται.

«Είναι πολιτική δίωξη… Ο νόμος με τον οποίο κατεδικάσθη προϋποθέτει τρόπον διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων… Η καταδίκη του θα αναιρεθεί στον Άρειο Πάγο πιστεύω» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί να διαφωνεί κανείς με επιμέρους εκφράσεις του κ. Αμβρόσιου, η ουσία των λόγων του είναι αυτή που κηρύσσει το Ευαγγέλιο» επέμεινε ο μητροπολίτης Πειραιώς και πρόσθεσε: «Είναι ένας δυναμικός ιεράρχης, απόλυτα συνειδητοποιημένος άνθρωπος της εκκλησίας, εκφράζει τα ζώπυρα της πίστεως με έναν τρόπο που μπορεί κανένας να μη συμφωνεί, αλλά δεν έχει δόλο, έχει αναμορφώσει την ιστορική μητρόπολή του. Έχει αδαμάντινο ηθικό βίο, είναι κεκαθαρμένος, ηθικός».

Όσον αφορά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή έκανε λόγο για έναν αγωνιστή της ζωής που είναι ένθεος, αντίθετα με τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν μεταφυσικές ανησυχίες.
«Ήμασταν συμφοιτητές, έχασε από 11 χρονών το φως του, κατόρθωσε να υπερβεί την τυφλότητα και να έχει φως στη ζωή και την καρδιά του» ανέφερε ο Σεραφείμ.

«Ο κ. Κουρουμπλής έκανε επίσκεψη στον ποιμενάρχη της περιοχής. Δεν ήταν κάτι τραγικό για αυτό το θόρυβο και τη μεγάλη καταφορά εναντίον του, δεν συντονίζουμε σήμερα τη ζωή μας με το είναι, αλλά με το φέρεσθαι…Πρόκειται για καθεστωτική αντίληψη που απέχει παρασάγγας από την ελευθερία» ισχυρίστηκε αφήνοντας αιχμές για τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συνάντηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον μητροπολίτη Αιγιαλείας.

Σχετικά Νέα