Σενεγάλη – Κορωνοϊός: 1.366 νέα κρούσματα με ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιορισμών

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 στη Σενεγάλη, σχεδόν διπλασιάστηκε στη διάρκεια της νύχτας στο υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μία μόλις ημέρα μετά την απειλή του προέδρου Μάκι Σαλ να επιβάλλει και πάλι σκληρά περιοριστικά μέτρα, αν τα περιστατικά μόλυνσης εξακολουθήσουν να αυξάνονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαλ απείλησε την Παρασκευή να κλείσει τα σύνορα και να επιβάλλει και πάλι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την καταγραφή στη χώρα 736 κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα, καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ κρουσμάτων, για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 1.366 περιστατικά μόλυνσης εντοπίστηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφοντας ένα νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι παρά το γεγονός ότι τόσο ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης, όσο και ο αριθμός των θανάτων στη Σενεγάλη παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, η Σενεγάλη, όπως και αρκετές αφρικανικές χώρες μάχονται για να διασφαλίσουν αρκετές δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός των περίπου 16 εκατομμυρίων κατοίκων.

Υπογραμμίζεται ότι περίπου 50 αφρικανικές χώρες αναμένουν για να λάβουν 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 από τις ΗΠΑ, ενώ τις επόμενες ημέρες, αναμένεται η αποστολή των πρώτων παρτίδων στην Μπουρκίνα Φάσο, στο Τζιμπουτί και στην Αιθιοπία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα