

Το νεότερο απολογισμό των θυμάτων των καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία έδωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ συμπληρώνεται ένας μήνας από την καταστροφή.
Μιλώντας μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 46.106 ενώ για τους επιζήσαντες δήλωσε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα έχει προχωρήσει το έργο στέγασης τους σε κοντέινερ.
«Στόχος μας είναι η μεταφορά μισού εκατομμυρίου σεισμόπληκτων σε μέρη όπου θα μπορούν να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες εγκαθιστώντας 100.000 κοντέινερ μέσα σε δυο μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση έχουν οριστεί 6.000 προσωρινές θέσεις εργασίας ενώ κατασκευάζονται και 3.000 κοντέινερ που θα λειτουργήσουν ως καταστήματα.
Επανέλαβε δε και τον σχεδιασμό για την κατασκευή συνολικά 488 νέων σπιτιών, συμπεριλαμβανομένων 405.000 κατοικιών και 83.000 αγροικιών.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Τραμπ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, τουλάχιστον αν.
-
Ο Τραμπ θεωρεί πως μπορεί να κλειστεί συμφωνία για να τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) στον Λευκό.
Νέες πιέσεις Τραμπ στη Fed για μείωση επιτοκίων – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επικοινωνίας με Πάουελ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον.
Νέα ρωσική επίθεση στην Ουκρανία: Πυραυλικά χτυπήματα σε Κίεβο και Χάρκοβο – Αναφορές για τραυματίες
Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την ουκρανική πρωτεύουσα τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς οι αντιαεροπορικές δυνάμεις.