Σεισμός-Τουρκία: 12 οι νεκροί- Πάνω από 400 οι τραυματίες

Σεισμός στην Σάμο: 12 νεκροί στην Τουρκία- Εκατοντάδες τραυματίες και απεγκλωβισμοί ατόμων από τα χαλάσματα κτιρίων που κατέρρευσαν.

12 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία από τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10) στη Σάμο, την ώρα που πάνω από 400 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Η AFAD ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον 84 μετασεισμοί, οι 16 εξ αυτών μεγέθους άνω των 4 βαθμών, καταγράφηκαν μετά τη σεισμική δόνηση. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε περίπου 17 κτίρια που είτε κατέρρευσαν είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές στη Σμύρνη.

Πάνω από 50 πυροσβεστικά οχήματα και 200 διασώστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με την AFAD. Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος με 48 μέλη της και 16 οχήματα.

Προς το παρόν έχουν διασωθεί 70 άνθρωποι από τα ερείπια των κτιρίων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης Γιαβούζ Σελίμ Κοσγκέρ.

Ανάρτηση στο Twitter έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, που είχε ως αποτέλεσμα 4 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 150 να τραυματιστούν.

Κτίρια κατέρρευσαν, με παλιρροιακά κύματα να παρασέρνουν ιστιοφόρα στο λιμάνι της Σμύρνης. Στην παραθαλάσσια πόλη κατέρρευσαν κτίρια, με τους διασώστες να αναζητούν επιζώντες.

«Μήνυμα σε όλους τους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό στη Σμύρνη. Το κράτος μας με όλα τα μέσα θα σταθεί πλάι στους πολίτες που επλήγησαν από τον σεισμό. Αναλάβαμε πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες στην περιοχή με όλες τους αρμόδιους φορείς και υπουργεία» έγραψε ο Ερντογάν στο Twitter για τον σεισμό στην Τουρκία.

 

Σχετικά Νέα