«Σεισμός» στην Τουρκία: Η αντιπολίτευση αμφισβητεί τα σενάρια πραξικοπήματος

Έκτακτη συνεδρίαση υπο τον Ερντογάν πρόκειται να γίνει αύριο για το σενάριο του πραξικοπήματος και ο Τούρκος πρόεδρος ίσως κάνει και ένα διάγγελμα προς τον τουρκικό λαό.

Σημειώνεται πως στις 2 τα ξημερώματα 103 απόστρατοι ναύαρχοι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εξέδωσαν μια ανακοίνωση, στην οποία κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση για την προσπάθεια αλλαγή της Συνθήκης του Μοντρέ, αλλά και την προσπάθεια ισλαμοποίησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Στην ανακοίνωσή τους οι 103 απόστρατοι αναφέρουν πόσο σημαντική είναι η Συνθήκη του Μοντρέ και πως πρέπει να αποφευχθούν οι ενέργειες αλλαγής της.

Συμπεριέλαβαν, μάλιστα, και προειδοποιητικές προτάσεις.

«Η τουρκική δημοκρατία μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις για την επιβίωση της όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αμέσως, η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θεωρεί την ανακοίνωση των ναυτικών «απειλή πραξικοπήματος».
Τονίζει, δε, στην απάντησή της «Να ξέρετε τα όριά σας».

Ωστόσο, η αντιπολίτευση αμφισβητεί τα σενάρια πραξικοπήματος.

«Αυτές οι κάλπικες ατζέντες δεν θα περάσουν. Η μοναδική πραγματική ατζέντα του λαού μας, είναι το τραπέζι του. Μεγάλε και διάσημε οικονομολόγε Ερντογάν, θα κάνω να αντιμετωπίσεις την οικονομική καταστροφή την οποία προκάλεσες. Από εδώ θα δημοσιεύω τις ιστορίες των νέων που κατέστρεψες το μέλλον τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος CHP, Κεμάλ Κιλιτσνταρογλου

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα