

Σε συνέχεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 4.9 βαθμών της κλίμακας Richter που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης ζήτησε εκ νέου σήμερα τη σύγκληση της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξη του φαινομένου.
Σύμφωνα με τα ομόφωνα πορίσματα της Επιτροπής, η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών περιλαμβάνει, εκτός από τον χτεσινό σεισμό μεγέθους 4.9 της κλίμακας Richter, περισσότερους από 100 σεισμούς με μέγιστο μέγεθος το 3,5.
Η διάσταση της σεισμικής ακολουθίας είναι συμβατή με το μέγεθος του μεγαλύτερου σεισμού και τα μεγέθη των μετασεισμών είναι σχετικά μικρά, επομένως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρού μετασεισμού.
Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα.
Συστάσεις προς τους πολίτες
Στους πολίτες συστήνεται:
να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή τους σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά «Μη Κατοικήσιμα» από τα αρμόδια κλιμάκια μηχανικών και
να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή τους μέσα στον αστικό ιστό.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από σεισμούς, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.oasp.gr)
Σχετικά Νέα
Πούτιν: Προτείνει απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας
ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή «απευθείας» και «χωρίς προαπαιτούμενα» διαπραγματεύσεων μεταξύ.
Ινδία-Πακιστάν: Αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της εκεχειρίας
Η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν χθες Σάββατο σε κατάπαυση του πυρός ύστερα από.
Ρεύμα: Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων επιδότησης για τις επιχειρήσεις -Οι τρεις κατηγορίες
Από αύριο, Δευτέρα 12/5, θα μπορούν να πραγματοποιούνται οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για επιδότηση.
Στις κάλπες σήμερα οι Αλβανοί – Τέταρτη θητεία διεκδικεί ο Ράμα
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Αλβανοί για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες ο πρωθυπουργός.