

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που έπληξε κυρίως την κομητεία Ντινγκρί στην περιφέρεια του Θιβέτ, στη νοτιοδυτική Κίνα, στα Ιμαλάια.
Ο σεισμός των 6,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε νωρίς το πρωί της Τρίτης (07.01.2025) το Θιβέτ άφησε πίσω του τουλάχιστον 126 νεκρούς και άλλοι 188 τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.
«Ένα σύνολο 126 νεκρών και 188 τραυματιών επιβεβαιώθηκε στις 19.00 τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα», μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός ως την Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά, αλλά και στο Μπουτάν και τη βόρεια Ινδία.

Έχουν καταγραφεί δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις, με την πιο ισχυρή να είναι μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 1000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 95 νεκρούς.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.