Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στις Στροφάδες: Σοβαρές ζημιές σε κτήρια στην Ζαχάρω Ηλείας

Ζημιές καταγράφηκαν στην Ηλεία από τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία το πρωί της Παρασκευής.

Ο Δήμος Ζαχάρως στην Ηλεία ήταν αυτός που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό, αφού ζημιές υπέστησαν το στάδιο της Ζαχάρως (υπάρχουν ρωγμές στα τοιχώματα της κερκίδας και στις αίθουσες των αποδυτηρίων), παλιά κτήρια και γεφύρια, ενώ κατέρρευσαν και κάποιοι παλιοί μαντρότοιχοι, σύμφωνα με το patrisnews.com.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως ανέφερε ότι «έχουν καταγραφεί ρωγμές σε παλιά γεφύρια και σε παλιά σπίτια, καθώς και σε μαντρότοιχους σπιτιών μέσα στην πόλη της Ζαχάρως»

Ο δήμαρχος Κώστας Μητρόπουλος τόνισε πως «σύμφωνα με τους πρώτους ελέγχους που έγιναν από τα συνεργεία μας, έχουν καταγραφεί ζημιές στις εγκαταστάσεις του σταδίου», προσθέτοντας ότι «θα κλείσουν για κάποιες μέρες για λόγους προστασίας. Θα υπάρξει όμως και δεύτερος έλεγχος στο στάδιο για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για το μέγεθος των ζημιών».

Να σημειωθεί ότι πλέον και μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, θα λειτουργεί μόνο ο χώρος του στίβου και το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ακόμη, ο δήμαρχος Ζαχάρως ανέφερε ότι «έχουν καταγραφεί ρωγμές σε παλιά γεφύρια και σε παλιά σπίτια, καθώς και σε μαντρότοιχους σπιτιών μέσα στην πόλη της Ζαχάρως». Πάντως, όπως επεσήμανε, «συνολική εικόνα για τις ζημιές θα υπάρχει όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των μηχανικών».

Η ανακοίνωση του δήμου Ζαχάρως
Για τις πληγές που άφησε ο Εγκέλαδος στην περιοχή ο Δήμος Ζαχάρως τόνισε σε ανακοίνωσή του:

«O Δήμος Ζαχάρως μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή μας, ενημερώνει ότι κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών προέβησαν σε ελέγχους των σχολικών μονάδων και των χώρων συνάθροισης για την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών. Παρακαλούνται οι πολίτες να ελέγξουν τις οικίες τους και σε περίπτωση που διαπιστώσουν υλικές ζημιές από τον σεισμό, να ενημερώσουν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, στα εξής τηλέφωνα: 2625360301-317.

Επίσης ενημερώνουμε τους γονείς ότι τα Σχολεία, ο Παιδικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ του Δήμου Ζαχάρως, αναστέλλουν την λειτουργία τους για σήμερα (σ.σ. χθες) Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.

Καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι. Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα