

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανησύχησε τους κατοίκους των Κυκλάδων, καθώς θύμισε σε όλους ότι η σεισμική ακολουθία στην περιοχή δεν έχει σταματήσει.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε επίκεντρο 18 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν στα 13,5 χιλιόμετρα.
Δείτε την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου:
Συνεχίζονται οι σεισμοί στις Κυκλάδες
«Από την έναρξη της σεισμικής δραστηριότητας στη ζώνη Σαντορίνης-Αμοργού στις 26 Ιανουαρίου έως και τις 14 Φεβρουαρίου 2025, το Εργαστήριο Σεισμολογίας (ΕΣ) του ΕΚΠΑ έχει ανιχνεύσει και εντοπίσει συνολικά, με αυστηρά κριτήρια για τη διασφάλιση της ποιότητας των αποτελεσμάτων, πάνω από 19.200 σεισμούς με μεθόδους μηχανικής μάθησης (τεχνητής νοημοσύνης)», σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεπιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του ΕΚΠΑ για την σεισμικότητα στην περιοχή των Κυκλάδων.
Σχετικά Νέα
Αγρίνιο: Ποινικές διώξεις για 40 θανάτους από κορονοϊό στο νοσοκομείο – Ποιες οι κατηγορίες
Ποινική δίωξη κατά του νοσοκομείου Αγρινίου για την υψηλή θνησιμότητα, στην διάρκεια της πανδημίας.
Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε αστικό λεωφορείο στο Πανόραμα
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πανοράματος,.
-
Μαρία Καρυστιανού: Ραγίζει καρδιές η ανάρτησή της για την γιορτή της μητέρας
Με μία ανάρτηση που ραγίζει καρδιές, η Μαρία Καρυστιανού αναφέρεται στην κόρη της Μάρθη,.
Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει νέα νομοθετική ρύθμιση για απαγόρευση λειτουργίας ψησταριών σε πανηγύρια
Η κυβέρνηση διαψεύδει τα δημοσιεύματα για νέα νομοθετική ρύθμιση που αφορά την απαγόρευση λειτουργίας.