

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) μεταφέρει προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού την έντονη ανησυχία των συναδέλφων, μελών του ΣΕΑ, καθώς και του συνόλου των εργαζομένων στα Μουσεία της χώρας, εξαιτίας του κορωνοϊού, ενός φαινομένου το οποίο εξαπλώνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα.
Υπενθυμίζουμε ότι ειδικά στα λεγόμενα μεγάλα Μουσεία, ακόμα και υπό τις παρούσες συνθήκες, συγκεντρώνεται σε στενό χώρο μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Την κατάσταση δυσχεραίνει περισσότερο το γεγονός ότι πολλοί από τους τελευταίους είτε ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είτε κατάγονται από χώρες στις οποίες παρατηρείται έξαρση του φαινομένου.
Για το λόγο αυτό, ο ΣΕΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά σε μια επείγουσα κατάσταση και να προστατεύσει τόσο τους εργαζομένους όσο και τους επισκέπτες, αποφασίζοντας την αναστολή λειτουργίας των Μουσείων της επικράτειας, για συγκεκριμένο διάστημα, ανάλογα και με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
Σχετικά Νέα
Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα αρπαγής τριών ανηλίκων στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Ένας αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη στο Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής,.
Μαρκόπουλο: Ένοπλη ληστεία με λεία 20.000 ευρώ σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα(21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στον Μαρκόπουλο,.
Δημογραφικό: Τα «καμπανάκια» χτυπούν ασταμάτητα
Το ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) για το δημογραφικό με.
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.