Σε υψηλό εννεαμήνου έκλεισε ο χρυσός

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο χρυσός, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Απρίλιο του 2022, μετά από συναπτές συνεδριάσεις απωλειών, καθώς οι επενδυτές αναγνωρίζουν τάσεις επιβράδυνσης στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 16,90 δολ. ή 0,9%, κλείνοντας στα 1.923,90 δολ. ανά ουγγιά, στο υψηλότερο κλείσιμο του κίτρινου μετάλλου από τις 22 Απριλίου, σύμφωνα με την FactSet.

Το ασήμι Μαρτίου πρόσθεσε 22 σεντς ή 0,9%, στα 23,87 δολ. ανά ουγγιά.

Η πλατίνα Απριλίου απώλεσε 0,3% στα 1.041,10 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 3,7%, στα 1.768,50 δολ.

Ο χαλκός Μαρτίου έχασε λιγότερο από 0,1%, στα 4,2315 δολ. η λίβρα, μετά από εννέα συνεδριάσεις κερδών.

Με τα κέρδη της Πέμπτης, ο χρυσός διέγραψε τις απώλειες των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων και προχώρησε ακόμη περισσότερο ανοδικά.

Η πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και η σχετική αποδυνάμωση του δολαρίου των ΗΠΑ δημιούργησαν το υπόστρωμα για ένα ράλι του πολύτιμου μετάλλου.

“Ο χρυσός είναι ελαφρώς άνω των 1.900 δολ. και η θετική πίεση υποστηρίζεται από τις χαμηλότερες αποδόσεις ομολόγων στις ΗΠΑ – που μειώνουν το κόστος διατήρησης ενός περιουσιακού στοιχείου που δεν παρέχει τόκο, αλλά και από τη σχετική αποδυνάμωση του δολαρίου”, ανέφερε η Ipek Ozkardeskaya, ανώτερος αναλυτής στην Swissquote Bank, σε σημείωμά της.

Οι αποδόσεις έπεσαν την Τετάρτη στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο, μετά από μια μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, παράλληλα με μια σημαντική πτώση στις τιμές παραγωγού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα