Σε ύφεση οι φωτιές στα μέτωπα των Κυθήρων και της Σάμου

Σε ύφεση βρίσκονται σήμερα Κυριακή τα κύρια πύρινα μέτωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές αρχές από το βράδυ του Σαββάτου. Κατόπιν ολονύχτιας μάχης με τις φλόγες σε Κύθηρα και Σάμο, η πυροσβεστική έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο και τις δύο πυρκαγιές.

Όσον αφορά τα Κύθηρα, όπου η φωτιά καίει σε δασική έκταση, στην περιοχή Παλαιόπολη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν επί ποδός, με στόχο την κατάσβεση και των τελευταίων εστιών.

Στην περιοχή, συγκεκριμένα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 38 πυροσβέστες, 18 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, μία υδροφόρα και δύο χωματουργικά μηχανήματα του δήμου.

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν δύο αεροσκάφη, αλλά και τρία ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στον Μεσόκαμπο Σάμου, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και η οποία «οδήγησε» στην εκκένωση τουλάχιστον πέντε ξενοδοχείων της περιοχής.

Μάλιστα, για την απομάκρυνση κατοίκων και τουριστών «στήθηκε» ειδική επιχείρηση του λιμενικού σώματος, σκάφη του οποίου μετέφεραν δεκάδες άτομα στο λιμάνι του Πυθαγορείου.

 

Σχετικά Νέα