Σε βαθιά οικονομική κρίση η Σρι Λάνκα: Καθημερινές πολύωρες διακοπές ρεύματος

Τα χρηματιστήρια της Σρι Λάνκα θα παραμείνουν ανοιχτά για λιγότερες ώρες αυτή την εβδομάδα, καθώς η έλλειψη αποθεμάτων δολαρίων καθυστερεί τις εισαγωγές καυσίμων, αναγκάζοντας τη χώρα να επιβάλλει καθημερινές διακοπές ρεύματος, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Οι συναλλαγές θα διαρκέσουν από τις 10 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. τοπική ώρα τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Χρηματιστήριο του Κολόμπο, αντί για τις συνηθισμένες 2:30 μ.μ. που κλείνει συνήθως. Η θέση θα επανεξεταστεί το Σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα παρέτεινε την Πέμπτη τη διάρκεια των καθημερινών διακοπών ρεύματος σε 13 ώρες, καθώς τα αποθέματα ντίζελ τελείωσαν, ενώ έχουν πληγεί και τα αποθέματα τροφίμων και φαρμάκων. Το κράτος αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη δολαρίων, καθιστώντας δύσκολη την πληρωμή για εισαγωγές τροφίμων και καυσίμων.

Η διαπραγμάτευση είχε διακοπεί για λίγο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την Πέμπτη, μετά την πτώση του δείκτη bluechip. Η κυβέρνηση αυτό το μήνα έριξε επίσης την πρόσδεσή της στο δολάριο ΗΠΑ και άφησε τη ρουπία να επιμείνει.

Ο Πρόεδρος Γκοταμπάγια Ραγιαπάκσε αναζητά δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ταυτόχρονα συνομιλεί με χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και το Μπαγκλαντές για διμερή βοήθεια, προκειμένου να αμβλυνθεί η κρίση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα