

Την εκκένωση του χωριού Ποτάμι για προληπτικούς λόγους ζήτησε ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος μιλώντας στο evima.gr.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, γι αυτό και ζήτησα πριν από λίγο να εκκενωθεί το χωριό Ποτάμι».
Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που επικρατούν.
Στο σημείο επιχειρούν ήδη 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του evima.gr, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν.
Η πυρκαγιά έχει αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα στην Κάρυστο και καίει δέντρα και χαμηλή βλάστηση.
Όπως δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Καρύστου νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «από τα τρία μέτωπα, το ένα είναι πολύ επικίνδυνο. Κατευθύνεται προς το οικισμό Ποτάμι ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι» όπως χαρακτηριστικά είπε για να συμπληρώσει πως «όλη η περιοχή είναι μέσα στους καπνούς και είναι πολύ δύσκολα».
Σχετικά Νέα
Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στον Όλυμπο – Κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γυναίκας, πλησίον του καταφυγίου «Αγαπητός» στον.
Άρης Μουγκοπέτρος: Νόμιζα ότι ήταν καπνογόνο και το κράτησα στο χέρι μου – Η συγκινητική του ανάρτηση
Τα πράγματα θα μπορούσε να είναι χειρότερα, να μην μπορούσα να ξαναδώ τα παιδάκια.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Θανατηφόρο τροχαίο με 56χρονο στο Καστελόριζο
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο,19 Απριλίου, στις 19:30 στο Καστελόριζο. ‘Ενας 56χρονος.