Θεωρείται το παραδοσιακό γλυκό της Σαρακοστής αλλά μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ημέρες του χρόνου.
Στην αγορά ο χαλβάς κυκλοφορεί σε διάφορα είδη, το καθένα από τα οποία έχει και την αντίστοιχη θερμική και διατροφική αξία.
Ο χαλβάς με ταχίνι περιέχει, μεταξύ άλλων:
- Καλά λιπαρά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά και φροντίζουν για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
- Σουσάμι περιέχει φυτικές πρωτεΐνες που δρουν προστατευτικά στους μύες και στους ιστούς.
- Παράλληλα είναι πλούσιος σε βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε, η οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση.
- Περιέχει σε υψηλά ποσοστά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, φώσφορο και ψευδάργυρο.
- Τα συστατικά αυτά τον καθιστούν πολύτιμο αφού δυναμώνουν τα κόκαλα και θωρακίζουντην καρδιά.
- Αν, δε, τα βασικά του συστατικά είναι το σουσάμι ολικής άλεσης, τότε περιέχει σε μεγάλες ποσότητες φυτικές ίνες, οι οποίες κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα ενώ σας κόβουν την πείνα.
- Παράλληλα περιέχει στερόλες και λιγνάνες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικής δράσης.
- Αλλά και ο χαλβάς που παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και ελαιόλαδο περιέχει θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στην καρδιά και στο δέρμα.
Σχετικά Νέα
-
Γαλλία: Ειδικοί συνιστούν τον περιορισμό των smartphones και των social media σε παιδιά και εφήβους
Η Γαλλία θα πρέπει να περιορίσει τη χρήση των smartphone και των μέσων κοινωνικής.
-
Τι είναι η σεξυπνία που μπορεί να σου συμβεί, ενώ κοιμάσαι
Στις διαταραχές ύπνου που ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους έρχεται να προστεθεί και αυτή της «σεξυπνίας».
-
Λαχανικά: Ποια είναι πιο θρεπτικά ωμά και ποια όταν μαγειρεύονται
Πώς επηρεάζει το μαγείρεμα τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία τους, σύμφωνα με τις έως.
-
Ο ΕΦΕΤ συμβουλεύει ενόψει Πάσχα – Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Χρήσιμες συμβουλές ενόψει Πάσχα δίνει στους καταναλωτές ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Ήδη.