

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, παρά την ταλάντευση μεταξύ κερδών και απωλειών, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν αύξηση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ, αλλά και σε περιβάλλον πτώσης των μετοχών των εταιρειών των εταιρειών πετρελαϊκών προϊόντων.
Τα σχόλια του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Alexander Novak περί ανησυχιών του για αύξηση της παραγωγής από χώρες που δεν είναι μέλη του ευρύτερου καρτέλ του OPEC+, προκειμένου να κερδίσουν μερίδια στην αγορά, έπαιξαν ρόλο υπέρ ορισμένων πρόσκαιρων απωλειών, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαΐου, κέρδισε 38 σεντς ή 0,6%, κλείνοντας στα 67,90 δολάρια το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Απριλίου, κατέγραψε άνοδο 43 σεντς ή 0,7%, κλείνοντας στα 64,44 δολ. το βαρέλι.
Ο Novak, σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, πέραν των ανησυχιών του για απώλεια μεριδίων αγοράς, ανέφερε ότι τον Απρίλιο η χώρα του θα αυξήσει την παραγωγή της κατά 890.000 βαρέλια σε σχέση με τον Μάιο του 2020.
Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα της χώρας αυξήθηκαν κατά 13,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου. Η αύξηση ακολούθησε το άλμα 21,6 εκατ. βαρελιών την περασμένη εβδομάδα, καθώς η διυλιστική δραστηριότητα στις ΗΠΑ προσπαθεί να ανακάμψει από το κύμα παγετού των μέσων Φεβρουαρίου στο Τέξας.
Το πρακτορείο Reuters ανέφερε εξάλλου ότι η Σαουδική Αραβία δεν έχει τηρήσει ακόμη τη δέσμευσή της για μείωση της παραγωγής της κατά 1 εκατ. βαρέλια για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Σχετικά Νέα
H Intracom Defence με σημαντική συμμετοχή στην DEFEA 2025
Σημαντική η συμμετοχή της INTRACOM DEFENSE (IDE) στη διεθνή έκθεση για την Άμυνα &.
Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια διόρθωση μετά το ράλι – Προσδοκίες από MSCI, κέρδη και διεθνές κλίμα
Μετά από ένα εντυπωσιακό τριήμερο ανοδικών συνεδριάσεων, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κάνει παύση για.
Telefonica: Ζημίες 1,3 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο
Καθαρές ζημίες ύψους 1,3 δισ. ευρώ (1,45 δισ. δολάρια) ανακοίνωσε η ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.
ΟΤΕ: Προσαρμοσμένα EBITDA (AL) 329,1 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο
Ενοποιημένα έσοδα της τάξης των €878,8 εκατ. κατέγραψε το α’ τρίμηνο του 2025 ο όμιλος.