

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης υποδέχθηκε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, κυβερνητικούς εκπροσώπους από τέσσερεις πόλεις της Κίνας, ήτοι Beijing, Hangzhou, Zhengzhou και Dalian – με επικεφαλής της αντιπροσωπείας τον LiPing, Αν, Γεν. Δ/ντη του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομίας της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων – που παρουσιάζουν ιδιαίτερα σημαντικές οικονομικές επιδόσεις και εξωστρέφεια.
Ο κ. Ζαΐμης παρουσίασε το αναπτυξιακό και κοινωνικό έργο της Περιφέρειας, τις δράσεις, το σχεδιασμό της, τις επιδόσεις της αλλά και τις προοπτικές ενώ οι εκπρόσωποι των ανωτέρω πόλεων της Κίνας, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Δυτική Ελλάδα στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος, παρουσίασαν το δικό τους αναπτυξιακό έργο.
«Διερευνώντας ευκαιρίες συνεργασίας σε επιχειρηματικότητα, τουρισμό και πολιτισμό εξελίσσουμε τη συνεργασία μας με τους συναδέλφους Κινέζους. Η Δυτική Ελλάδα είναι ένας τόπος ιδιαίτερος και θα πρέπει να προσανατολισθούν επιχειρηματικά επενδύοντας νέες ιδέες», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης για να προσθέσει μεταξύ άλλων: «To λιμάνι της Πάτρας μπορεί να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο και πόλο ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα και τη χώρα ενώ στόχος μας είναι τα αεροδρόμια της ΠΔΕ (σ.σ. Άραξος και Άκτιο), να αποκτήσουν απευθείας αεροπορική διασύνδεση με πόλεις της Κίνας, εκτός του Πεκίνου. Ενώ ακόμα ένα στοίχημα για εμάς είναι να τοποθετηθούν σε ψηφιακές πλατφόρμες καινοτόμα αγροτικά προϊόντα της ΠΔΕ καθώς βρίσκονται στην κορυφή της περιφερειακής στρατηγικής για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη », πρόσθεσε ο κ. Ζαΐμης.
Η Κινεζική αντιπροσωπεία, στη συνέχεια, μετέβη για περισσότερες συναντήσεις στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και στο ΙΝΒΙΣ στο οποίο ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή (ΙΝΒΙΣ), Καθ. Χρυσόστομο Στύλιο και τους συνεργάτες του ΕΠΠ.
Τέλος, η κινέζικη αντιπροσωπεία μετέβη στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο κτίριο «Χρυσόγελου», και παρουσιάστηκε η δυναμική του τομέα αλιείας και υδατοκαλλιεργειών, καθώς και τα πολιτιστικά και δημιουργικά οικοσυστήματα της περιοχής παρουσία του Επιμελητήριου Αιτωολοκαρνανίας και άλλων τοπικών φορέων.
Σχετικά Νέα
Δήμος Αθηναίων: Μήνας πρόληψης ο Μάιος στα Πολυδύναμα Ιατρεία
Σε μήνα πρόληψης αναδεικνύει τον Μάιο ο Δήμος Αθηναίων, με μία σειρά δωρεάν εξετάσεων.
Χαρδαλιάς: Το μήνυμα του Πάσχα είναι η χαρά, η ελπίδα, η αναγέννηση
Το μήνυμα του Πάσχα, της κορυφαίας γιορτής της Χριστιανοσύνης, είναι η χαρά, η ελπίδα,.
Σύσταση Ειδικής Ομάδας Εργασίας από τον Δήμο Αθηναίων για την προστασία του ιστορικού κέντρου της Πλάκας
Στη σύσταση Ειδικής Ομάδας Εργασίας για την προστασία και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της.
Δήμος Αθηναίων: Αναβαθμίζονται έξι παιδικές χαρές και δημιουργούνται δύο νέες
Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάσσεται η χρηματοδότηση της αναβάθμισης έξι παιδικών χαρών και.