Σε ρυθμό… G20 οι ευρωαγορές – Οριακές μεταβολές

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά όσα διαδραματίζονται στην Οσάκα της Ιαπωνίας που διεξάγεται η σύνοδος Κορυφής των G20.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπινγκ εν μέσω της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη που επηρεάζουν όπως είναι φυσικό τις διεθνείς αγορές.

Χτες, δημοσιεύματα ήθελαν τον Σι Τζινπινγκ να είναι έτοιμος να θέσει όρους στον Τραμπ για την επίτευξη της συμφωνίας, με κυριότερο την απόσυρση των περιορισμών των ΗΠΑ στον τεχνολογικό κολοσσό Huawei.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,1% με τον τεχνολογικό κλάδο να σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη, ενώ αυτός των υπηρεσιών να υποχωρεί.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DΑΧ κερδίζει 0,33% στις 12.312 μονάδες και ο γαλλικός CAC κινείται οριακά καθοδικά στις 5.490 μονάδες. Στη Βρετανία, ο FTSE κερδίζει 0,15% στις 7.413 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Merlin Entertainments, της εταιρείας που διοικεί το μουσείο Τισό, κάνει άλμα 14% μετά την ανακοίνωση ότι θα εξαγοραστεί από τον όμιλο Lego και την Blackstone.

Σχετικά Νέα