

Σε ετοιμότητα για κάθε πιθανή φωτιά είναι η χώρα και σήμερα. Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας για σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος σε πολλές περιοχές της χώρας.
Λόγω της πολύ υψηλής επικινδυνότητας τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
‼️ Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς🔥για αύριο Κυριακή 04/08 σε
❗️Αττική @perattikis
❗️Εύβοια @Regionofsterea @pyrosvestiki @hellenicpolice
Περισσότερα ℹ️ https://t.co/SdSYwwmKYo
Για οδηγίες προστασίας ➡️https://t.co/RWnho0GbS2 pic.twitter.com/EgUWdupbE0— Civil Protection GR (@GSCP_GR) August 3, 2019
Οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, συνεχίζονται.
Επίσης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για την Κυριακή, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 3) σε περιοχές των Περιφερειών: Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Από την ΓΓΠΠ απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:
1.Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
2.Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
3.Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Σχετικά Νέα
Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Στη Σύρο αποβιβάστηκαν 220 άτομα λόγω λάθους στα εισιτήριά τους
Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα δύο οδικά δίκτυα καθώς αρκετοί εκδρομείς επέστρεψαν από.
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα προς την.
Χανιά: Φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα έξω από αποθήκη
Στις φλόγες τυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (21/4), μία σειρά από αυτοκίνητα που ήταν.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Απριλίου
Σήμερα Τρίτη, 22 Απριλίου, 3η Διακαινησίμου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των.