

Παρόλο που σε αρκετούς μετεωρολογικούς σταθμούς καταγράφηκαν αρκετές ημέρες με ολικό παγετό, ο αριθμός των ημερών αυτών τον φετινό χειμώνα υπολείπεται σημαντικά του μέσου όρου των τελευταίων ετών
Ο φετινός χειμώνας ήταν ο θερμότερος για τη Βόρεια Ελλάδα και ο τρίτος θερμότερος για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που λειτουργούν από το 2010.
Ειδικότερα, στη Φλώρινα καταγράφηκε η μεγαλύτερη θετική απόκλιση της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας του χειμώνα (+2,9 βαθμοί Κελσίου) και ακολουθούν το Κιλκίς, η Λήμνος, τα Τρίκαλα και η Θεσσαλονίκη με θετικές αποκλίσεις άνω των 2 βαθμών, ενώ στην Αθήνα η απόκλιση ήταν 0,8 βαθμοί. Περισσότερες από 60 ημέρες (από τις 90 συνολικά του χειμώνα) με θερμοκρασίες υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα καταγράφηκαν σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα.
Το μεγαλύτερο συνεχόμενο διάστημα ολικού παγετού (μια ημέρα κατά την οποία η θερμοκρασία είναι συνεχώς αρνητική) σημειώθηκε στο Σέσι Παρνασσού και ήταν 22 συνεχόμενες ημέρες. Παρόλο που σε αρκετούς μετεωρολογικούς σταθμούς καταγράφηκαν αρκετές ημέρες με ολικό παγετό, ο αριθμός των ημερών αυτών τον φετινό χειμώνα υπολείπεται σημαντικά του μέσου όρου των τελευταίων ετών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του υψηλότερου σταθμού του δικτύου στο Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν, όπου καταγράφηκαν μόλις 34 ημέρες ολικού παγετού (οι περισσότερες μετά τις 9 Ιανουαρίου), ενώ ο μέσος όρος της περιόδου 2009-2022 είναι 53 ημέρες ολικού παγετού κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Σχετικά Νέα
Μικρά κέρδη στη Λεωφόρο Αθηνών μετά τις αργίες
Επιστροφή στη δράση για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τελευταίους να «ζυγίζουν».
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου
Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις.
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα προς την.
Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά ταμπλό μετά την κατρακύλα στη Wall
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Τρίτης οι ασιατικές αγορές, παρασυρόμενες από το.