

Τον εξορθολογισμό των χρεώσεων σε τραπεζικές συναλλαγές ζήτησε μεταξύ άλλων το υπουργείο Οικονομικών από τις τράπεζες κατά τη χθεσινή συνάντηση. Οπως διευκρίνισαν σήμερα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται για 12 τραπεζικές συναλλαγές “οι προμήθειες των οποίων επιβαρύνουν σημαντικά την ελληνική κοινωνία”.
Ειδικότερα:
1. Προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος.
2. Προμήθεια εξερχόμενου εμβάσματος (χρέωση για μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό μίας τράπεζας σε λογαριασμό άλλης τράπεζας εσωτερικού).
3. Προμήθεια αποστολής χρημάτων (έμβασμα) σε τράπεζες εκτός ευρωζώνης.
4. Προμήθεια ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας.
5. Συνδρομή πιστωτικής κάρτας.
6. Προμήθεια επανέκδοσης χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας λόγω λήξης και λόγω κλοπής, απώλειας ή φθοράς.
7. Προμήθεια για πληρωμή λογαριασμών (ΔΕΚΟ, κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.).
8. Προμήθεια έκδοσης αντιγράφων κίνησης λογαριασμών/δανείων/πιστωτικών καρτών.
9. Έξοδα αξιολόγησης αιτημάτων δανείων.
10. Έξοδα νομικού και τεχνικού ελέγχου αιτημάτων δανείων.
11. Έξοδα συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες στο εξωτερικό (επιβάρυνση για τη μετατροπή συναλλαγών εξωτερικού σε ευρώ).
12. Προμήθεια για αγορά χρεογράφων του Ελληνικού Δημοσίου.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τις διοικήσεις των τραπεζών συζητήθηκαν οι αδρές γραμμές της πρότασης των τραπεζών, η οποία, ούτως ή άλλως, θα πρέπει να περάσει από την “κρησάρα” του εποπτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ωστόσο, δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη οι λεπτομέρειες της πρότασης.
Σχετικά Νέα
Συντάξεις: Έρχεται επίδομα για όσους δεν πήραν αύξηση
Επίδομα για όσους δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους εξετάζεται από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το.
Στα ύψη το εγχώριο ηλεκτρονικό εμπόριο – Οκτώ στους 10 Έλληνες στο διαδίκτυο
Το περασμένο έτος αποτέλεσε μία χρονιά – σταθμό για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τόσο σε παγκόσμιο.
ΤτΕ: Αυξημένη κατά 9,1% η χρηματοδότηση της οικονομίας – Ενισχύθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα
Κατά 9,1% αυξήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης.
ΔΥΠΑ: Στον «αέρα» τα αποτελέσματα για την επιχορήγηση 14.800 ευρώ νέων επιχειρηματιών
Αναρτήθηκαν σήμερα, στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ τα αποτελέσματα αξιολόγησης αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών.