

Έως και την Παρασκευή θα συνεχιστούν στην Ελλάδα οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, με τη μέγιστη θερμοκρασία να βρίσκεται ήδη αρκετά πάνω από τις φυσιολογικές τιμές για την εποχή.
Στην Αττική η θερμοκρασία θα είναι σήμερα έως και οκτώ βαθμούς υψηλότερη σε σχέση με τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (τη λεγόμενη κλιματική τιμή), ενώ θα παραμείνει πάνω από αυτά έως τουλάχιστον την Παρασκευή, με αυξημένη πιθανότητα για πτώση της στη συνέχεια.
Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες αυτή της εβδομάδας αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα, καθώς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά, αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα αγγίξουν τους 36-38 βαθμούς Κελσίου.
Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες σήμερα στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά (Βοιωτία) και στη Νότια Πελοπόννησο θα φτάσει τους 39-40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Νότια Κρήτη και τοπικά στη Μακεδονία τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.
Σχετικά Νέα
Υπ. Παιδείας: Από 21 έως 30 Μαΐου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα εσωτερικής κινητικότητας χειμερινού εξαμήνου 2025 – 26
Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους προπτυχιακούς φοιτητές των Α.Ε.Ι. της.
Συρία για άρση κυρώσεων από ΕΕ: Ανοίγει το δρόμο για οικονομική σταθερότητα και συνεργασία
Ο υπουργός Οικονομικών της Συρίας Μοχάμαντ Γισρ Μπαρνιέχ, χαρακτήρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Λάρισα: Παραδόθηκε ο 50χρονος που αναζητείτο για την υπόθεση κακοποίησης των δύο παιδιών
Παραδόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές το πρωί ο 50χρονος που αναζητείτο για την.
Τραγωδία στο Μάτι: Εντολή Χαρδαλιά να αποσυρθούν οι εφέσεις για την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα
Η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωσή της σχετικά με δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται στην άσκηση.