Σε ποια μέτρα στήριξης που έρχονται θα μπουν “κόφτες”

Με “κόφτες” θα λειτουργούν από εδώ και πέρα όλο και περισσότερα μέτρα κρατικής στήριξης έναντι του κορονοϊού προκειμένου να περιοριστεί το δημοσιονομικό κόστος και να αποκλειστεί η κατάχρηση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή” ,μερικά από αυτά τα μέτρα είναι τα εξής:
1.Το μέτρο κάλυψης παγίων δαπανών των επιχειρήσεων

Το μέτρο αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί τον Απρίλιο και όπως τονίζουν από το υπουργείο Οικονομικών το εργαλείο αυτό απευθύνεται “σε όσες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν, δεν είναι γενικό”. Έτσι εκτός από τη μείωση του τζίρου 30%, οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν και ζημίες το 2020 για να επωφεληθούν.
2.Επιστρεπτέα, 1, 2,3
Η ρύθμιση για κούρεμα των οφειλών των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής την οποία ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια και δεν θα είναι γενική. Τα κριτήρια, δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.
3.Επιστρεπτέα 7
Η επιστρεπτέα 7 θα ακολουθήσει τα χνάρια της επιστρεπτέας 6 .Ο προϋπολογισμός της προγραμματίζεται να είναι σχεδόν διπλάσιος, περίπου 1 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχει περιθώριο για σπατάλη, τονίζουν από το υπουργείο Οικονομικών. “Στοχεύουμε τα μέτρα σε αυτούς που τα χρειάζονται. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την επιβίωση, να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις, όχι να καλυτερέψουμε όλη τη ζημία “, τονίζουν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα