Σε πλήρη λειτουργία το Κραμανδάνειο Πατρών δύο 24ωρα μετά τη φωτιά

Δύο 24ωρα μετά τη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε στην Πάτρα, σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται από σήμερα, Πέμπτη όλα τα τμήματα του Κραμανδάνειου Νοσοκομείου, ενώ θα ξεκινήσει να εφημερεύει δεχόμενο περιστατικά από ολόκληρη τη νοτιοδυτική Ελλάδα.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαράδρα ανάμεσα στο Καραμανδάνειο και στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, επεκτάθηκε με ταχύτατους ρυθμούς εν μέσω ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα την εκκένωση του Νοσοκομείου για την ασφάλεια των παιδιών. Όπως διαπιστώθηκε οι ζημιές ήταν περιορισμένες στον τρίτο όροφο και ειδικότερα στους κοιτώνες των γιατρών.

Από χθες οι εργαζόμενοι καθάριζαν τους χώρους, ώστε να επιστρέψουν οι μικροί ασθενείς. Παράλληλα, έγινε και έλεγχος των εγκαταστάσεων της πυρασφάλειας και άλλων «ευαίσθητων» σημείων, ώστε να είναι πλήρως ασφαλές για ασθενείς, συνοδούς, εργαζόμενους και γιατρούς.

Την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου είχε ανακοινώσει από χθες ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει αύριο, για να φύγει σήμερα ο καπνός που έχει συγκεντρωθεί» έλεγε χθες από την Πάτρα. Παράλληλα, διαβεβαίωνε ότι έχει ελεγχθεί και το νερό.

«Οι ζημιές είναι μικρές. Θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσει και πάλι το ‘Καραμανδάνειο.. Εκτός κάποιων υλικών ζημιών η κατάσταση είναι καλή. Ήταν μια δύσκολη στιγμή», σχολίαζε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα