

Κέρδη κατέγραψε σήμερα η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών αγορών καθώς φαίνεται πως υποχώρησαν κάπως οι ανησυχίες που δημιούργησαν οι νέες απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών στις εισαγωγές από ΕΕ.
Σημαντική ανάσα έδωσε η παράταση 90 ημερών που δόθηκε μετά την επικοινωνία Τραμπ – Φον ντερ Λάιεν και δημιουργήθηκε χρόνος για μια ενδεχόμενη νέα εμπορική συμφωνία.
Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 0,33% στις 552,32 μονάδες.
Στη Γερμανία, ο DAX έκλεισε με κέρδη 0,83% στις 24.226,49 μονάδες καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.
Στη Γαλλία, ο CAC κατέγραψε οριακές απώλειες στις 7.826 μονάδες και στη Βρετανία ο FTSE ενισχύθηκε κατά 0,69% στις 8.778 μονάδες.
Στην Ιταλία, ο MIB κέρδισε 0,34% στις 40.124 μονάδες.
Χθες, εκπρόσωπος της Κομισιόν, αναφερόμενη στην αναβολή του Ντόναλντ Τραμπ στην αύξηση των δασμών, σημείωσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία της Κυριακής μεταξύ της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε νέα ώθηση στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών.
Παράλληλα, στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι εξελίξεις γύρω από το Ουκρανικό, με τον Τραμπ να εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία. Στο πλαίσιο αυτό, οι αμυντικές μετοχές σημειώνουν άνοδο.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήλθαν σήμερα στη δημοσιότητα, υποχώρησαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, τον Απρίλιο, καθώς η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη και η αβεβαιότητα που πηγάζει από τις εμπορικές εντάσεις, έκαναν τους καταναλωτές πιο εγκρατείς, αποφεύγοντας μεγάλες αγορές. Συγκεκριμένα, οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 0,3% σε 1,08 εκατ. μονάδες, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.
Σχετικά Νέα
ΔΕΣΦΑ: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τη ζήτηση του φυσικού αερίου
Σημαντικά αυξήθηκε τόσο η εγχώρια κατανάλωση όσο και η συνολική ζήτηση φυσικού αερίου (που.
CNBC: Τι οδηγεί το ελληνικό χρηματιστήριο στην κορυφή των αγορών παγκοσμίως – Κέρδη 60% φέτος και περιθώρια για περαιτέρω άνοδο
Στις κορυφαίες επιδόσεις των ελληνικών μετοχών από τις αρχές του 2025, κάνει μνεία το.
Χαλκός: Χάος στις τιμές μετά τις απειλές Τραμπ για δασμούς 50%
Νέο χάος έσπειρε στις αγορές μετάλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την.
ΕΒΕΑ: Υπόμνημα στον ΠτΔ για την ανασυγκρότηση και τον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κ. Γιάννης Μπρατάκος, συναντήθηκε σήμερα.