Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μ. Θεοδωράκη – Την Πέμπτη στον Γαλατά Χανίων η κηδεία

Το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. στη Μητρόπολη και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα.

Θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του Μ. Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Πώς φτάσαμε στον οικογενειακό συμβιβασμό
Βασικό ρόλο να πέσουν οι τόνοι και να πραγματοποιηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη έπαιξαν τα εγγόνια και τα παιδιά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, αλλά και ο γιος του δημιουργού, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα τον αψηφούσε.

Από το βράδυ του Σαββάτου η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έλεγε στα παιδιά της ότι θα συζητήσει το θέμα, ενώ μέχρι πρότινος εμφανιζόταν κάθετη επιθυμώντας ο πατέρας της να ταφεί στο Βραχάτι, απόδειξη και η ανάρτησή της.

«Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου! Τι να καταφέρουν;», έγραφε μεταξύ άλλων.

Οι λεπτομέρειες για το λαϊκό προσκύνημα
Λίγη ώρα μετά τη ανακοίνωση ότι ο ενταφιασμός του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στη γενέτειρά του, το ΚΚΕ γνωστοποίησε λεπτομέρειες. Υπενθυμίζεται ότι Μίκης Θεοδωράκης στις 5 Οκτωβρίου 2020 έστειλε προσωπική επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Κομουνιστικού Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε αυτή ανέφερε ότι πέρασε τα ωραιότερα χρόνια της ζωής του κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ «σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 15.00 και θα ολοκληρωθεί στις 19.00. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 19.00 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 14.00. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Η κηδεία στον Γαλατά Χανίων
Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία»

Την Τετάρτη, 20 άτομα της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταβούν στα Χανιά. Μέχρι στιγμής, αδιευκρίνιστο παραμένει εάν θα παραστεί η γυναίκα του Μυρτώ Αλτίνογλου, η οποία έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αλλωστε, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επιθυμούσε η ταφή να γίνει στο Βραχάτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα για την κηδεία. Πλέον, μετά την συμφιλίωση της οικογένειας, η απόφαση αποκτά τυπικό χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα