Σε κάθετη πτώση οι ευρωαγορές

Κατρακυλούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή εν μέσω των νέων περιορισμών που επιβάλλονται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού και ενώ οι αναφορές για τον εντοπισμό μιας νέας παραλλαγής του ιού με πολλαπλές μεταλλάξεις πυροδοτούν φόβους για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και των υφιστάμενων θεραπειών.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Παρασκευή ότι θέλει να σταματήσει τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια Αφρική, ώστε να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της νέας παραλλαγής της COVID-19.

Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι “προτείνει, σε στενό συντονισμό με τα κράτη μέλη, να ενεργοποιηθεί το φρένο έκτακτης ανάγκης για να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από την περιοχή της Νότιας Αφρικής”.

Η νέα παραλλαγή του κορονοϊού προκαλεί ανησυχία λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων και της ταχείας εξάπλωσής της.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει βουτιά 2,8% στις 468,12 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κατρακυλά 3,05% στις 15.431,33 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 χάνει 3,4% στις 6.836,47 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 2,9% στις 7.094,50 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 2,75%, ενώ ο ισπανικός IBEX-35 κατρακυλά 3,35%.

Οι ανησυχίες για τη νέα μετάλλαξη κλυδωνίζουν και τα futures της Wall Street, με τα futures του Dow Jones να χάνουν πάνω από 800 μονάδες. Η αμερικανική αγορά παρέμεινε κλειστή χθες λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ σήμερα θα λειτουργήσει για λιγότερος ώρες από το κανονικό λόγω της Black Friday.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα