Σε καθεστώς εκκαθάρισης η χαλυβουργία British Steel

Σε καθεστώς εκκαθάρισης τέθηκε σήμερα η χαλυβουργία British Steel, μετά την κατάρρευση του διαλόγου με την βρετανική κυβέρνηση που είχε ως στόχο τη συμφωνία για τη χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, «κινδυνεύουν» άμεσα 25.000 θέσεις εργασίας. Ωστόσο, ο επίσημος διαχειριστής που ορίστηκε από την εταιρεία δήλωσε ότι η χαλυβουργία θα συνεχίσει να λειτουργεί.

«Η υπό εκκαθάριση εταιρία θα συνεχίσει να λειτουργεί και να προμηθεύει τους πελάτες της ενώ θα εξετάζω τις εναλλακτικές για τις δραστηριότητές της. Το προσωπικό έχει πληρωθεί και θα συνεχίζει να απασχολείται», δήλωσε.

Η British Steel, ανήκει στην επενδυτική εταιρία Greybull Capital και απασχολεί περίπου 5.000 άτομα, κυρίως στο Σκάνθορπ της βόρειας Αγγλίας, ενώ πάνω από 20.000 άνθρωποι εξαρτώνται από την εφοδιαστική της αλυσίδα.

Η Greybull κατέβαλε στους προηγούμενους ιδιοκτήτες το συμβολικό ποσό της μίας λίρας το 2016 για τη ζημιογόνα εταιρεία, την οποία μετονόμασε σε British Steel.Η British Steel είχε ζητήσει από την κυβέρνηση δάνειο ύψους 75 εκατ. λιρών, αλλά στη συνέχεια μείωσε τις απαιτήσεις της στα 30 εκατ. λίρες, αφού η Greybull συμφώνησε να προσφέρει περισσότερα χρήματα.

Η Βρετανία θα εργαστεί για να διασφαλίσει το μέλλον των δραστηριοτήτων της British Steel τις επόμενες εβδομάδες και θα ήταν παράνομο να χορηγήσει δάνειο στην εταιρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επιχειρήσεων Γκρεγκ Κλαρκ. Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με την εισήγηση που του έγινε θα ήταν παράνομο να δοθούν εγγυήσεις ή ένα δάνειο με βάση τις οποίες προτάσεις έχει κάνει η εταιρία ή άλλη πλευρά.

Σχετικά Νέα