

Η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά και λοιπά φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν χθες, 10 Νοεμβρίου.
Η εξέλιξη αυτή προήλθε κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή έως 10 Μαΐου 2021.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Ρεθύμνης είναι ήδη κηρυγμένος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας έως 26-02-2021, λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν στις 25-02-2019 και εξαιτίας των έντονων καταστροφικών φαινομένων στις 10-11-2020 και η απόφαση αυτή παρατείνεται έως και 10 Μαΐου 2021.
Επιπλέον, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων σε περιοχές της ΠΕ Ηρακλείου και ΠΕ Ρεθύμνου που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα από 6-10 Νοεμβρίου 2020.
Το αίτημα έγινε αποδεκτό και η διάθεση -η οποία είναι δωρεάν- των σχετικών χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, αναμένεται άμεσα, προς υποβοήθηση του έργου όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών της πλημμύρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία αποτελεί και το αρμόδιο εθνικό σημείο επαφής με την Υπηρεσία Copernicus, διαθέτει όλα τα χαρτογραφικά στοιχεία προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την καλύτερη εκτέλεση του έργου τους.
Σχετικά Νέα
Σαντορίνη: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα πολιτικής προστασίας – Δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ
Σε εφαρμογή τέθηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει σειρά έκτακτων μέτρων πολιτικής.
Αναζητείται ο άνδρας που πήρε το βρέφος από τη γιαγιά στην Ομόνοια – Τι έδειξαν οι κάμερες, τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σούπερ μάρκετ στην οδό Αιόλου και από.
Θεσσαλονίκη: Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης – Νέα ντοκουμέντα από τη δράση τους
Αίσθηση προκαλούν οι διάλογοι των μελών της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη..
Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή σε 44χρονο που είχε χτυπήσει με καδρόνι την πρώην σύζυγό του
Την μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας. Η φράση.