

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις την Τετάρτη σχετικά με το πως μπορούν να υπερβούν το αδιέξοδο του Brexit, ανέφερε εκπρόσωπος της κα. Μέι.
«Οι σημερινές συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές, με τις δύο πλευρές να δείχνουν ευελιξία και δέσμευση για να βάλουν τέλος στην υφιστάμενη αβεβαιότητα για το Brexit» σημείωσε ο εκπρόσωπος μετά τη συνάντηση. «Συμφωνήσαμε σε ένα πρόγραμμα εργασίας ώστε να διασφαλιστεί ότι θα φέρουμε αποτελέσματα για τον βρετανικό λαό, προστατεύοντας θέσεις εργασίας και ασφάλεια» πρόσθεσε.
To Εργατικό κόμμα ανακοίνωσε από την πλευρά του πως είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με τη βρετανίδα πρωθυπουργό για την υπέρβαση του αδιεξόδου στο Brexit.
«Είχαμε εποικοδομητικές προκαταρκτικές συζητήσεις για το πως θα ξεπεράσουμε το αδιέξοδο για το Brexit» ανέφερε εκπρόσωπος των Εργατικών. «Έχουμε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα εργασίας ανάμεσα στις ομάδες μας για τη διερεύνηση των περιθωρίων επίτευξης συμφωνίας» τόνισε.
Ωστόσο ο κ. Κόρμπιν τόνισε από την πλευρά του πως πρέπει να γίνουν ακόμα πολλές συζητήσεις και ότι η κα. Μέι πρέπει να καταλήξει σε κάτι το οποίο θα είναι αποδεκτό από το κοινοβούλιο και θα κινείται στην κατεύθυνση που θέλει το κόμμα των Εργατικών.
Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Brexit
Ο Κρις Χίτον-Χάρις, υφυπουργός Brexit στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει μια περαιτέρω αναβολή στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Απλώς δεν μπορώ να στηρίξω μια περαιτέρω παράταση του Άρθρου 50 (της Συνθήκης της Λισαβώνας) και αυτό προφανώς σημαίνει ότι δεν μπορώ να παραμείνω στην κυβέρνηση» ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ στην επιστολή του προς την πρωθυπουργό.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, η Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.