Σε εξέλιξη βρίσκεται το φοιτητικό συλλαλητήριο κατά της αστυνομικής καταστολής

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο φοιτητών και φοιτητριών που για ακόμα μία Πέμπτη εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση και ζητούν την επαναφορά του ασύλου.

Σήμερα όμως οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται και ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τα γεγονότα, τα οποία έχουν διαδραματιστεί μετά την βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα που οι φοιτητές έχουν καταδικάσει μαζικά.

«Κεραμέως άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει», «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ χτυπούν τους φοιτητές και δίνουν το άσυλο στις πολυεθνικές», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε υποτάσσεται ούτε προσκυνά», «Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», «Ζει, ζει, ο Τεμπονέρας ζει» και «καρφί και πρόκα σε κάθε Καλαμπόκα» φώναξαν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια στην λεωφόρο Πανεπιστημίου για να κατευθυνθεί μέσω της Σταδίου στη Βουλή, ενώ κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Στο μεταξύ υπό κατάληψη τελούν δεκάδες σχολές σε όλη τη χώρα, ενόψει και της 46ης επετείου από την εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου.

Σχετικά Νέα