Σε εξέλιξη πορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας

Με την απόφαση του Αρείου Πάγου για την αναίρεση ή μη του απορριπτικού βουλεύματος σχετικά με την άδεια του Δ. Κουφοντίνα, να αναμένεται τις επόμενες ημέρες, άτομα που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον πολυισοβίτη κρατούμενο, πραγματοποιούν νέα πορεία αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, περίπου 400 άτομα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19:00 από το Μοναστηράκι και περνώντας τις οδούς Αθηνάς και Σταδίου κατευθύνονται στην Πλατεία Συντάγματος. Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών είναι η χορήγηση της άδειας στον απεργό πείνας.

Στο κάλεσμα τους αναφέρουν πως «η άρνηση χορήγησης άδειας δεν είναι μια προσωπική υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα. Στο πρόσωπό του χτυπιέται ολόκληρο το κίνημα, χτυπιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι και κολασμένοι, χτυπιέται ο ίδιος ο λαός. Χτυπιέται οποιοσδήποτε επιχειρεί να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο της βίας και να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία της αστικής εξουσίας. Χτυπιέται οποιαδήποτε απειθαρχία απέναντι σε ένα σύστημα που βασισμένο πάνω στην ταξική εκμετάλλευση γεννά τη βία, την αδικία, τον πόλεμο και το θάνατο.»

Η πορεία διεξάγεται με ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ δεξιά και αριστερά των διαδηλωτών, ενώ όχημα της Τροχαίας σταματάει την κυκλοφορία στους δρόμους από την Αθήνας, την Ομόνοια και τη Σταδίου μέχρι την Πλατεία Συντάγματος.

Σχετικά Νέα