Σε εξέλιξη η φωτιά στους Χράνους Μεγαλόπολης – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στους Χράνους Μεγαλόπολης του νομού Αρκαδίας, καθώς έχει επεκταθεί το πύρινο μέτωπο από την Άνω Μεσσηνία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή και με βάση τους ανέμους που πνέουν, η φωτιά κατευθύνεται ανατολικά προς την παλιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας και για τον λόγο αυτό από τη 1 το μεσημέρι έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Πέραν από τους τρεις οικισμούς, που εκκενώθηκαν την Πέμπτη 5 Αυγούστου, Χράνοι, Ισαρη, Βάστα, σήμερα (6/8) εκκενώθηκαν Παραδείσια, Σούλου, Χιράδες και Δερβένι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eleftheriaonline.gr, οι κάτοικοι των περιοχών, που εκκενώθηκαν κατά κύριο λόγο έχουν μετακινηθεί στην πόλη της Μεγαλόπολης, όπου φιλοξενούνται προσωρινά με μέριμνα του δήμου, ο οποίος έχει ανοίξει όλους τους δημοτικούς κλιματιζόμενους χώρους για όσους έχουν ανάγκη.

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τρίπολης -Καλαμάτας και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας

Επίσης, λόγω της φωτιάς στην περιοχή, νέες απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων ισχύουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τρίπολης -Καλαμάτας και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης -Καλαμάτας, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών ορατότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διακοπές της κυκλοφορίας έχουν τεθεί σε ισχύ στα παρακάτω σημεία:

Στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τρίπολης -Καλαμάτας, μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 172,7 (σταθμός διοδίων Μάναρη) και 210,6 (ανισόπεδος κόμβος Τσακώνας)
Στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης -Καλαμάτας, μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 37,5 (στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λεονταρίου Αρκαδίας) και 59 (στο ύψος του κόμβου Τσακώνας).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα