Σε διελκυστίνδα το Χρηματιστήριο

Να κρατήσει το θετικό του πρόσημο παλεύει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν μπορεί να απορροφήσει τις πιέσεις σε δεικτοβαρείς που “χαλάνε” με την πτώση τους την εικόνα. Μια εικόνα ευμετάβλητη, καθώς οι κινήσεις κατοχύρωσης των βραχυπρόθεσμων κερδών επηρεάζουν μεγάλη μερίδα των τίτλων.

Ο γενικός δείκτης έχει κάνει δύο προσπάθειες σήμερα να επιβεβαιώσει τις 1.260 μονάδες, αλλά “λιμνάζει” αυτήν την ώρα στις 1.258,67 μονάδες με κέρδη μόλις 0,01%, με τον τζίρο να είναι στα 35 εκατ. ευρώ. Άλλωστε, πλην ελάχιστων τίτλων που δείχνουν ξεκάθαρα την πορεία τους, τα πρόσημα στην πλειονότητα εξ αυτών αλλάζουν συχνάκις σήμερα στο ταμπλό.

Όπως επισημαίνουν σήμερα οι τεχνικοί αναλυτές, μπορεί η αγορά να έδειξε σημάδια αντίδρασης από τα χαμηλά της Πέμπτης, πρέπει όμως να επιβεβαιωθούν τα αγοραστικά σήματα, προκειμένου να ενεργοποιηθούν και πάλι οι αγοραστές. Ο ΓΔ πρέπει να κατοχυρώσει τις 1.305 μονάδες αν θέλει να δοκιμάσει τα υψηλά και νέα αυτών.

Στο ταμπλό τώρα, ισχυρές είναι οι πιέσεις σε ΕΛΧΑ, Coca Cola, Titan και Σαράντης, οι οποίες σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, με τις Quest, Εθνική, Cenergy, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo να κινούνται ήπια πτωτικά. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Autohellas, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Aegean και ΟΤΕ, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Alpha Bank και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα