Σε χαμηλό τριών εβδομάδων ο χρυσός

Υποχώρησε ο χρυσός την Τρίτη και έκλεισε σε χαμηλό τριών εβδομάδων καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Τετάρτη τα οποία θα διαμορφώσουν τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve, όχι μόνο στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, αλλά και στη συνέχεια.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε 12,10 δολ. ή 0,6% και έκλεισε στα 1.935.10 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Αυγούστου.

Η ανάκαμψη του δολαρίου σήμερα ενέτεινε τις πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο. Ο δείκτης δολαρίου κερδίζει 0,2% εν αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο. Οι αναλυτές περιμένουν ο πληθωρισμός να εμφανίσει άνοδο 0,6% τον Αύγουστο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, μετά από αύξηση 0,2% τον προηγούμενο μήνα.

Η γενική άποψη των Αμερικανών για τον πληθωρισμό πάντως παρέμεινε πάντως σχετικά αμετάβλητη τον Αύγουστο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της New York Fed.

Οι αναλυτές περιμένουν η Federal Reserve να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της στη συνεδρίαση της την επόμενη εβδομάδα, ενώ για τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου εμφανίζονται μοιρασμένοι, χωρίς να μπορούν να αποκλείσουν μια νέα αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, ιδίως αν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι χειρότερα των εκτιμήσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα