

Εν μέσω του μεγαλύτερου πτωτικού σερί της εδώ και οκτώ μήνες βρίσκεται η βρετανική λίρα (στερλίνα), καθώς εντείνεται η αίσθηση ότι η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου (Bank of England) θα κινηθεί σύντομα προς μείωση επιτοκίων.
Η λίρα σημείωνε πτώση 0,1% έναντι του δολαρίου, στα 1,2978 δολάρια λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, ενώ υποχωρούσε επίσης κατά 0,1% έναντι του ευρώ, στις 85,78 πένες ανά ευρώ, για τέταρτη συναπτή ημέρα. Η απόδοση του βρετανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί για τρίτη συναπτή ημέρα στο 0,726%, ενώ το spread σε σχέση με το 10ετές γερμανικό βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του από το 2018.
Σημαντικό ρόλο στην πτώση της λίρας παίζει τέλος και ο φόβος για μια πιθανή ασύντακτη έξοδο του ΗΒ από τη μεταβατική, μετα-Brexit περίοδο, στις 31 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Δασμοί: Και δεύτερο αεροσκάφος της Boeing επιστρέφει στις ΗΠΑ από την Κίνα
Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Boeing που προοριζόταν για κινεζική αεροπορική εταιρεία κατευθυνόταν πίσω στις.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Υεμένη: Οι Χούθι κάνουν λόγο για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα.