Σε χαμηλό μίας εβδομάδας ο χρυσός με πτώση 0,5%

Πτωτικά έκλεισε ο χρυσός που δέχθηκε πιέσεις την Παρασκευή από το ενισχυμένο δολάριο και τη νέα άνοδο των ομολόγων, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το πολύτιμο μέταλλο στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μία εβδομάδα.

Ο επικεφαλής του παραρτήματος της Fed στο St. Louis, James Bullard, επισήμανε χθες πως “το επιτόκιο πολιτικής δεν βρίσκεται ακόμη στη ζώνη που θα μπορούσε να θεωρηθεί επαρκώς περιοριστικό” και εκτίμησε πως το βασικό επιτόκιο της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ “θα πρέπει να φτάσει κατ’ ελάχιστον στο 5% έως 5,25% και ίσως χρειαστεί να αγγίξει το 7%” για να περιοριστεί η οικονομική ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός.

Σήμερα, η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Βοστώνης Σούζαν Κόλινς σημείωσε ότι η αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης εξακολουθεί να βρίσκεται “στο τραπέζι”, καθώς η Fed πρέπει να κάνει περισσότερα για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό.

Το γεγονός ότι ο χρυσός κατάφερε να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του που κατέκτησε τις δύο τελευταίες εβδομάδες υποδηλώνει ότι το πολύτιμο μέταλλο μπορεί τελικά να έχει ξεφύγει από την πτωτική τάση που το επιβάρυνε όλο το έτος.

“Ο χρυσός αποδεικνύεται εντυπωσιακά ανθεκτικός παρά την αυστηρή πραγματικότητα που φαίνεται να επιβάλλουν οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αυξήσεις των επιτοκίων, χωρίς να χαλαρώσουν ακόμα”, δήλωσε ο Rupert Rowling, αναλυτής της Kinesis Money.

Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 8,60 δολάρια ή 0,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.754,40 δολάρια η ουγγιά, στο χαμηλότερό της επίπεδο από τις 10 Νοεμβρίου. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κατά 0,9%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα