Σε χαμηλό έξι εβδομάδων το αμερικανικό αργό καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση επανεμφανίζονται

Οι τιμές των futures του αργού υποχώρησαν απότομα την Τετάρτη, με τις τιμές του αμερικανικού να διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι περίπου εβδομάδων.

“Το πετρέλαιο είναι χαμηλότερο λόγω ανησυχιών για τη ζήτηση, την προοπτική μιας αναστολής καταβολής φόρου στη βενζίνης στις ΗΠΑ και τους ανανεωμένους φόβους για ύφεση”, δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Blue Line Futures.

Το αργό Brent παράδοσης Αυγούστου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, υποχώρησε 2,5%, στα 111,74 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe, τον χαμηλότερο διακανονισμό από τις 18 Μαΐου.

Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου έχασε 3%, για να διαμορφωθεί στα 106,19 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 12 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 0,7% στα 6,858 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Οι βουλευτές και των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν εκφράσει αντίσταση στην αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου.

“Η τελευταία από μια μακρά σειρά προσπαθειών να μετριαστούν οι αυξανόμενες τιμές στις αντλίες έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, το αν αυτή η σπασμωδική αντίδραση θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγυημένη”, δήλωσε ο Stephen Brennock της PVM, επισημαίνοντας μια αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης το καλοκαίρι.

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τους Διευθύνοντες Συμβούλους επτά εταιρειών πετρελαίου σε συνάντηση αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν τρόπους αύξησης της παραγωγικής ικανότητας και μείωσης των τιμών των καυσίμων κατά περίπου 5 δολάρια το γαλόνι καθώς πραγματοποιούν κέρδη ρεκόρ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron, Μάικλ Βιρθ, δήλωσε ότι η κριτική στη βιομηχανία πετρελαίου δεν ήταν ο τρόπος για να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων και ότι η κυβέρνηση έπρεπε να αλλάξει την προσέγγισή της. Ο Μπάιντεν απάντησε σχολιάζοντας τα ευκόλως θιγόμενα αισθήματα του κλάδου.

Η παγκόσμια προσφορά αναμένεται ακόμα να καθυστερήσει την αύξηση της ζήτησης, όπως επισημάνθηκε από τον εμπορικό γίγαντα Vitol και την Exxon Mobil Corp αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα